Mexicanske pannekaker
Koooooos
Elsker pannekaker i alle varianter og disse passet perfekt som kosemat etter en sykkeltur, fredagskveld =)
lørdag 21. april 2012
mandag 16. april 2012
Perfekt!
Polarbrød
Helt supert!
Har alltid syntes polarbrød er så godt. Nå var det på tide å prøve hjemmebakte, og de stod virkelig til forventningene!
søndag 15. april 2012
Pasta pasta
Okseschnitzel med pasta og tomatsaus
Den beste pastaretten!
Inspirert fra en fantastisk italiensk restaurant i New York kom jeg fram til denne nydelige retten.
Dette er den beste pastaretten jeg lager!
Den beste pastaretten!
Inspirert fra en fantastisk italiensk restaurant i New York kom jeg fram til denne nydelige retten.
Dette er den beste pastaretten jeg lager!
Søndag..
Blåbærpannekaker med banan
Mmmmmmm..
Hva er vel bedre enn søndager? Masse tid til å lege god mat ;) Starter med en lang og litt annerledes frokost. I dag ble det pannekaker, grove selvfølgelig, men helt nydelige.
Jeg finner alltid mase inspirasjon på diverse matblogger, og denne fant jeg på Kristins middagstips. Med noen få justeringer ble disse akkurat som jeg hadde håpet :)
Mmmmmmm..
Hva er vel bedre enn søndager? Masse tid til å lege god mat ;) Starter med en lang og litt annerledes frokost. I dag ble det pannekaker, grove selvfølgelig, men helt nydelige.
Jeg finner alltid mase inspirasjon på diverse matblogger, og denne fant jeg på Kristins middagstips. Med noen få justeringer ble disse akkurat som jeg hadde håpet :)
lørdag 14. april 2012
Lørdagslykke =)
Sennepsglasert ytrefilet av svin med fantastisk følge.
Spinat, asparges og søtpoteter.
Dette må bare prøves! Ikke var det vanskelig heller, tok bare litt tid siden jeg stekte svinekjøttet helt i ovnen.
Til 2 personer trenger du:
ca. 600 g ytrefilet av svin
3 ss sennep
1 ss griljermel
1 ts hvit pepper
1 ts salt
Spinat, asparges og søtpoteter.
Dette må bare prøves! Ikke var det vanskelig heller, tok bare litt tid siden jeg stekte svinekjøttet helt i ovnen.
Til 2 personer trenger du:
ca. 600 g ytrefilet av svin
3 ss sennep
1 ss griljermel
1 ts hvit pepper
1 ts salt
mandag 9. april 2012
Pannekakefrokost :)
Grove pannekaker
Jeg lagde disse til frokost en dag i påsken, men de funker supert som kveldsmat eller en liten snack også.
Fylt med yoghurt og bær
Du trenger (til 4 porsjoner):
2 egg
0,5 dl lettkokte havregryn
1 1/4 dl sammalt hvete, fin
1 3/4 dl grovt hvetemel
1/4 ts salt
1 ss smeltet smør
5 dl melk
Noen jordbær
1 banan
Godt syltetøy
Yoghurt etter smak (denne gangen brukte jeg jordbær)
fredag 6. april 2012
Bakst
Grov Focaccia
Like enkelt som fra pose!
Du trenger:
50 g gjær
6 dl lettmelk
1,5 ts salt
1/2 dl olivenolje + ekstra til toppen
4 dl durumhvetemel
5 dl grovt hvetemel
4-5 dl sammalt hvete fin
1/2 ss maldonsalt (flak)
tørket rosmarin
Slik gjør du:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett oljen.
Bland mel og salt i en bakebolle. Spar litt mel, så du ser om du trenger alt.
Arbeid det godt sammen i en kjøkkenmaskin. ca fem min, for hånd noe lenger.
La den heve under plast i minst 40 min.
Smør en langpanne med olivenolje. Trykk deigen ut i langpannen og la heve under et klede i nye 40 min.
Skru ovnen på 200 grader.
Trykk hull med fingrene over hele brødet og la heve i nye fem min.
Pensle med olje og strø salt og rosmarin på. Kan også bruke annet urtekrydder. Jeg hadde både rosmarin og timian denne gangen.
Stek brødet på andre rille nedenfra i 20-25 minutter.
Skjær opp i passende stykker og server nybakt.
Er også fin og fryse.
Like enkelt som fra pose!
Du trenger:
50 g gjær
6 dl lettmelk
1,5 ts salt
1/2 dl olivenolje + ekstra til toppen
4 dl durumhvetemel
5 dl grovt hvetemel
4-5 dl sammalt hvete fin
1/2 ss maldonsalt (flak)
tørket rosmarin
Slik gjør du:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett oljen.
Bland mel og salt i en bakebolle. Spar litt mel, så du ser om du trenger alt.
Arbeid det godt sammen i en kjøkkenmaskin. ca fem min, for hånd noe lenger.
La den heve under plast i minst 40 min.
Smør en langpanne med olivenolje. Trykk deigen ut i langpannen og la heve under et klede i nye 40 min.
Skru ovnen på 200 grader.
Trykk hull med fingrene over hele brødet og la heve i nye fem min.
Pensle med olje og strø salt og rosmarin på. Kan også bruke annet urtekrydder. Jeg hadde både rosmarin og timian denne gangen.
Stek brødet på andre rille nedenfra i 20-25 minutter.
Skjær opp i passende stykker og server nybakt.
Er også fin og fryse.
Abonner på:
Innlegg (Atom)