søndag 21. oktober 2012


Pappas potetlokk
En stor favoritt

Denne retten husker jeg som noe av det beste jeg fikk når jeg var liten. Ble alltid like glad når pappa sa han skulle lage denne. Den er kjempe enkel og kan ikke bli feil.






Til 4 personer, trenger du:
4-500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 dl ketchup (bland gjerne med chilisaus)
1 ts urter (pizzakrydder funker fint)
1/2 ss soyasaus

1 pose potetmos
4 dl vann
2,5 dl melk
1/2 ts salt
50 g revet ost
2 egg

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.

Finhakk løken og stek den i litt olje med kjøttdeigen. Ha i ketchup, krydder og soyasaus. La putre i noen minutter.

Kok opp vann. Ha i melk og rør i pulveret. Bland inn salt og revet ost. Rør inn eggene når mosen har blitt litt avkjølt.

Smør en ildfast form med olje. Ha kjøttblandingen i bunnen og fordel potetmosen over.

Stekes på nederste rille i ca 30 min.

Server med en god salat eller godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar