mandag 21. mai 2012

Rundstykker

Rundstykker med eple og nøtter
Saftige og gode

Du får ca 16 mellomstore rundstykker av denne oppskriften.








Du trenger:
4 dl havregryn
  • 1 boks kesam
  • 3 dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 syrlige epler
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 8 dl grovt hvetemel
  • 3 dl hasselnøtter eller valnøtter

Slik gjør du:
Rist havregrynene i en tørr panne.
Varm kesam og melk til 37 grader. Riv eplene på et rivjern. 
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i melkeblandingen. Rør ut gjæren. Tilsett eplene, smør, salt og kanel. Bland inn de ristede havregrynene. Tilsett det sammalte melet. Ha i så mye grovt hvetemel at du får en fin deig. 
La heve under plast i ca 45 min.

Ta deigen ut på et melet bord. Kna inn nøttene. Del den i ca 16 biter og trill runde boller.
La heve i ca 20 min.
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle med egg og stek på midterste rille i 15 min. Avkjøles på rist.

Server nystekte med smør og ost, eller syltetøy =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar