Saftige og gode
Du får ca 16 mellomstore rundstykker av denne oppskriften.
Du trenger:
4 dl havregryn
- 1 boks kesam
- 3 dl melk
- 50 g gjær
- 2 syrlige epler
- 2 ss smeltet smør
- 3 ts salt
- 2 ts malt kanel
- 2 dl sammalt hvete, grov
- 8 dl grovt hvetemel
- 3 dl hasselnøtter eller valnøtter
Slik gjør du:
Rist havregrynene i en tørr panne.
Varm kesam og melk til 37 grader. Riv eplene på et rivjern.
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i melkeblandingen. Rør ut gjæren. Tilsett eplene, smør, salt og kanel. Bland inn de ristede havregrynene. Tilsett det sammalte melet. Ha i så mye grovt hvetemel at du får en fin deig.
La heve under plast i ca 45 min.
Ta deigen ut på et melet bord. Kna inn nøttene. Del den i ca 16 biter og trill runde boller.
La heve i ca 20 min.
Sett ovnen på 200 grader.
Pensle med egg og stek på midterste rille i 15 min. Avkjøles på rist.
Server nystekte med smør og ost, eller syltetøy =)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar