tirsdag 4. desember 2012

Mellommåltid for deg i farta
En perfekt kombi av havre og frukt

Disse myke kjeksene er helt perfekte når du trenger et lite måltid f.eks før eller etter trening.
De holder seg bra i kjøleskapet i flere dager og er enkle å ta med seg når du skal ut og farte. Kjempe fine som et lite mellommåltid. Kan også lett gjøres glutenfrie ved å bruke glutenfrie havregryn. Enkle å lage var de også :) Inspirasjonen fnt jeg på denne bloggen http://utenglutenblogg.blogspot.no/.



Til ca 13 stk trenger du:

3 bananer, godt modne
ca 3/4 dl rapsolje
135 g glutenfrie havregryn
60 g kokos
40 g mandelmel
60 g finhakkede nøtter (mandler, cashew, pecan..)
70 g tørket frukt, jeg brukte tranebær, rosiner, blåbær og kirsebær
1 ts kanel
Noen dråper vaniljestevia. Du kan også bruke vaniljesukker eller vaniljepulver
1/2 ts salt

Slik gjør du:
Mos bananene med en gaffel og bland i oljen. Finhakk nøttene og rør inn sammen med resten av ingrediensene. Røren skal være litt klissete. Bruk to speseskjeer og form runde boller. Jeg synes det var passende med 1,5-2 ss. Legg de på bakepapir og trykk de litt flate.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i 15-20 min.
De skal være litt gylne i kantene, men seige og gode. Superenkelt og supergodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar