lørdag 1. desember 2012

Lasagne
Like god som i Italia


Dette er pappa sin oppskrift og den er bare fantastisk god!



Til en stor form trenger du:

Kjøttsaus:
100 g bacon
1 løk
1 gulrot
100 g selleri
2ss olivenolje
400 g kjøttdeig
1 dl kjøttkraft/buljong
400 g hakkede tomater
oregano, timian, salt og pepper

Hvit saus:
75 g smør
50 g mel
5 dl melk
salt, pepper og revet muskatnøtt

250 g lasagneplater
ca 50 g revet parmesan
ca 150 g revet ost (best med en relativt mild ost, som norvegia, mozarella osv)
3 ss smør

Slik gjør du:

Klipp bacon i småbiter. Finhakk alle grønnsakene. Varm oljen i en dyp panne eller gryte og stek bacon og grønnsker på middels varme. Tilsett kjøttdeigen etter en stund. Ha i tomater, kraft og krydder. La småkoke under lokk i 30 min.

Imens lager du den hvite sausen. Smelt smøret. Rør inn melet til blandingen blir gylden. Tilsett melk litt etter litt under stadig omrøring. La sausen småkoke i 10 minutter og smak til med salt, pepper og muskat.

Smør en ildfast form med 1 ss smør. Ha i kjøttsaus, hvit saus og litt ost, så lasagnplater. Gjenta til det er tomt. Husk at du skal avslutte med hvit saus og ost.
Ha resten av smøret i klatter på toppen.

Stekes midt i ovnen på 200 grader. 35-40 min.

Fantastisk god alene, men også godt med foccachia og salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar