Grønnsakssuppe med farseboller
Deilig, varm høstkos J
Når det går mot vinter og temperaturen nærmer seg null på kveldene, smaker det godt med noe som varmer hele kroppen. Grønnsakssuppe er enkelt, godt, varmt og gir en god høstfølelse. Suppe er også noe alle kan hjelpe til med. Både skrelle og hakke er noe de fleste mestrer. Hvis man er flere på kjøkkenet, er ikke dette noe problem å lage til mange.
Jeg synes det smaker ekstra godt med farseboller i suppen og nybakte rundstykker med godt smør til. Denne gangen bakte jeg brytebrød med cottage cheese, som smakte helt nydelig til.
Til ca. 8 personer trenger du:
2 kg poteter
1 kg gulrøtter
1 middels stor kålrot
1 purre
2-3 l vann
1 kg medisterfarse
6 terninger med grønnsaksbuljong
salt og nykvernet pepper etter smak
Slik gjør du:
Skrell, vask og hakk alle grønnsakene i passe store biter. Kok opp vann i en STOR kjele og løs opp buljongen. Ha i grønnsakene og kok til de er møre. Mot slutten av koketiden tar du i medisterdeigen. Ta da en speseskje og form små boller. Smak til med salt og pepper.
Server i suppeboller med ferske rundstykker og godt smør ved siden av.
Nyt J
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar