mandag 12. desember 2011

Snop


Hjemmelaget bounty
Sjokolade på sitt beste

Forrige helg hadde en venninne, Jannicke, og jeg vår årlige julekakeverksted. Det var den vanlige pepperkakebaksten som stod for tur. I år ville vi også prøve noe nytt, så vi satte i gang med hjemmelaget bounty.
For å si det sånn, denne oppskriften er bare til å doble med en gang! Fantastisk! For dere som er glad i kokos og mørk sjokolade hvertfall..

I oppskriften bruker vi noe som heter cocosa. Dette er en koksnøttolje som fåes kjøpt i helsekostbutikker.
Litt usikker på hvor mange vi endte opp med å få, ettersom det ble spist noen underveis… Vi lagde de også mye mindre enn det som står i oppskriften slik at vi fikk små konfekt, men dette er jo opp til deg hva du foretrekker. Gode blir de nok uansett!


Du trenger:
50 g cocosa
1 dl rørsukker eller sukrin
1 dl kokosmelk
1 dl fløte
200 g kokos
200 g mørk sjokolade til topping

Slik gjør du:
Smelt cocosa i en kjele på svak varme. Rør inn sukker, kokosmelk og fløte. Tilsett kokosmassen til slutt og rør godt. Sett massen til avkjøling ca 1 time i kjøleskap.
Form biter ved å klemme ca 2 ss med masse sammen med hendene. (Det var her vi heller gikk ned til å bruke ca 2 ts. )
Sett bitene i fryseren til de er frosne.

Smelt 200 g sjokolade over vannbad. Ta kokosbitene ut a fryseren og dypp de i den varme sjokoladen. Her må du jobbe raskt for at ikke kokosen skal smelte oppi sjokoladen. Sett de tilbake i fryseren. De kan også oppbevares i kjøleskap.

I oppskriften står det at man skal ha 2 ss cocosa sammen med sjokoladen når den smeltes. Dette for at det skal bli lettere og få sjokoladen fin rundt. Vi valgte å droppe det, og brukte bare sjokolade, noe som funket veldig fint. De ser bare litt mer hjemmelaget ut.. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar