Hjemmelaget bounty
Sjokolade på sitt beste
Forrige helg hadde en venninne, Jannicke, og jeg vår årlige julekakeverksted. Det var den vanlige pepperkakebaksten som stod for tur. I år ville vi også prøve noe nytt, så vi satte i gang med hjemmelaget bounty.
For å si det sånn, denne oppskriften er bare til å doble med en gang! Fantastisk! For dere som er glad i kokos og mørk sjokolade hvertfall..
I oppskriften bruker vi noe som heter cocosa. Dette er en koksnøttolje som fåes kjøpt i helsekostbutikker.
Litt usikker på hvor mange vi endte opp med å få, ettersom det ble spist noen underveis… Vi lagde de også mye mindre enn det som står i oppskriften slik at vi fikk små konfekt, men dette er jo opp til deg hva du foretrekker. Gode blir de nok uansett!
Du trenger:
50 g cocosa
1 dl rørsukker eller sukrin
1 dl kokosmelk
1 dl fløte
200 g kokos
200 g mørk sjokolade til topping
Slik gjør du:
Smelt cocosa i en kjele på svak varme. Rør inn sukker, kokosmelk og fløte. Tilsett kokosmassen til slutt og rør godt. Sett massen til avkjøling ca 1 time i kjøleskap.
Form biter ved å klemme ca 2 ss med masse sammen med hendene. (Det var her vi heller gikk ned til å bruke ca 2 ts. )
Sett bitene i fryseren til de er frosne.
Smelt 200 g sjokolade over vannbad. Ta kokosbitene ut a fryseren og dypp de i den varme sjokoladen. Her må du jobbe raskt for at ikke kokosen skal smelte oppi sjokoladen. Sett de tilbake i fryseren. De kan også oppbevares i kjøleskap.
I oppskriften står det at man skal ha 2 ss cocosa sammen med sjokoladen når den smeltes. Dette for at det skal bli lettere og få sjokoladen fin rundt. Vi valgte å droppe det, og brukte bare sjokolade, noe som funket veldig fint. De ser bare litt mer hjemmelaget ut.. ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar