onsdag 28. desember 2011

Mexicansk

Tex mex wrap.
Nesten bedre enn vanlig taco!

Som de fleste andre familier blir vi aldri lei taco. Når fredagen kommer er det ofte vi heller til nettopp det. Derfor liker jeg å eksperimentere med forskjellige mexicanske retter. Denne retten kaller jeg for tex mex wraps. Den har tomatbønner i kjøttsausen og serveres med en helt fantastisk hvitløkssaus. Salaten kan du selvfølgelig variere etter hva du liker best, men jeg synes det er veldig godt med strimler av paprika, salatblader og mais. Avocadomix eller guacamole smaker også veldig godt til, men da pleier jeg å servere det ved siden av.

Retten er utrolig god og vi har faktisk diskutert om den er bedre enn vanlig taco.. Kom vel ikke fram til noe endelig svar, men den er hvertfall et must å prøve!



Til 4 middels sultne eller 2 veldig sultne, trenger du:
       
Hvitløksaus: 
2 dl kesam (vanlig eller mager)
3 fedd hvitløk
½ ts sitronpepper
½ ts salt
       
Fyll: 
500-600 g karbonadedeig
½ stk løk finhakket
1 ss rapsolje
2 ss tacokrydder
½ dl vann
1 krm chilipulver
1 ss soyasaus
1 boks hvite bønner i tomatsaus

Slik gjør du:

Rør kesam og hvitløk sammen og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i kjøleskapet frem til servering. 



Brun karbonadedeigen sammen med olje og løk på god varme.
Tilsett tacokrydder med vann og soyasaus. La det hele surre til vannet har fordampet.
Tilsett bønnene og la det hele surre i noen minutter til det er varmt. Smak til med salt og pepper.

Varm lefsene i en varm teflonpanne eller i aluminiumsfolie i ovnen. Legg fyll oppover midten. Brett inn nederste kant og rull sammen som en pølse. Nyt =) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar