tirsdag 27. mars 2012

Ruggrøt med kesam og friske bær.


Ruggrøt med kesam og friske bær.
Min absolutte favorittfrokost for tiden.

Til en porsjon trenger du:
1 dl rugflak
1 dl vann
1 dl melk
1 krm salt
75 g frisk bær (jordbær og blåbær)
2 tørkede aprikoser
kesam, yoghurt eller skyr (jeg bruker mager kesam)
1 ts agavesirup
hakkede mandler (5-6 stk)

Slik gjør du:
1)   Legg rugflakene i bløt natten over i en liten kjele med lokk.
2)   Hell i melk og salt og kok opp. Småkok i ca 4 min. Imens skjærer du opp jordbær og aprikos. Hell det i grøten, rør om og legg på lokk. La den stå i 1 min.
Hell i en skål. Fordel kesam utover, jeg synes det er passe med 3 store teskjeer. Hell over agavesirup. Strø på kanel og hakkede mandler.

Perfekt frokost!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar