Ruggrøt med kesam og friske bær.
Min absolutte favorittfrokost for tiden.
Til en porsjon trenger du:
1 dl rugflak
1 dl vann
1 dl melk
1 krm salt
75 g frisk bær (jordbær og blåbær)
2 tørkede aprikoser
kesam, yoghurt eller skyr (jeg bruker mager kesam)
1 ts agavesirup
hakkede mandler (5-6 stk)
Slik gjør du:
1) Legg rugflakene i bløt natten over i en liten kjele med lokk.
2) Hell i melk og salt og kok opp. Småkok i ca 4 min. Imens skjærer du opp jordbær og aprikos. Hell det i grøten, rør om og legg på lokk. La den stå i 1 min.
Hell i en skål. Fordel kesam utover, jeg synes det er passe med 3 store teskjeer. Hell over agavesirup. Strø på kanel og hakkede mandler.
Perfekt frokost!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar