onsdag 28. mars 2012

Tapas

Kyllingspyd med peanøttsaus
Nydelig på tapasbordet!

Jeg har vært syk noen dager nå og har da sett mitt snitt til å lage mye god mat. I går ble det fire forskjellige retter og et lite tapasbord. Rettene kan selvfølgelig serveres som en rett i seg selv, men med litt annet tilbehør. Disse kyllingspydene kan f.eksempel serveres med ris, og dermed bli et helt måltid.

Til 9 spyd, trenger du:

3 kyllingfilet
2 ss karri
2 ss paprikapulver
4 ss ketsjap manis
2 ss soyaolje

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden I en bolle.
Skjær kyllingene I tre på langs. Legg de I marinaden og sørg for at alle blir dekket med saus. La det stå i minst 30 minutter.

Peanøttsaus/dip.
Du trenger:


1,5 dl salte peanøtter
0,5 løk
2 dl kokosmelk (bruk gjerne den lette varianten)
1 cm fersk ingefær
1 fedd hvitløk
1 cm chili
1 ts frisk koriander
2 ts ketsjap manis
2 ts karri
1 ss kyllingfond



Slik gjør du:
Rist peanøttene i en tørr panne. Pass på så de ikke blir svidd. Finhakk løk og hvitløk, og stek blank i litt olje. Grovhakk de andre ingrediensene. Kjør løk, peanøtter og resten av ingrediensene i en hurtigmikser til det blir en fin tjukk saus. Ha sausen over i en liten kasserolle og kok i minst 10 minutter. Rør stadig.

Mens sausen koker kan du gjøre ferdig spydene.

Tre kyllingbitene på hvert sitt spyd, på langs. De kan enten grilles ute på grillen eller stekes i ovnen. Legg de da på bakepapir, men pass på at du ikke legger de for tett.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 min.
Server med peanøttsausen ved siden av. Like god varm som kald.

Tips: Hvis du bruker trespyd, er det lurt å legge de i vann i 10 min før du trer på kyllingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar