Kyllingspyd med peanøttsaus
Nydelig på tapasbordet!
Jeg har vært syk noen dager nå og har da sett mitt snitt til å lage mye god mat. I går ble det fire forskjellige retter og et lite tapasbord. Rettene kan selvfølgelig serveres som en rett i seg selv, men med litt annet tilbehør. Disse kyllingspydene kan f.eksempel serveres med ris, og dermed bli et helt måltid.
Til 9 spyd, trenger du:
3 kyllingfilet
2 ss karri
2 ss paprikapulver
4 ss ketsjap manis
2 ss soyaolje
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden I en bolle.
Skjær kyllingene I tre på langs. Legg de I marinaden og sørg for at alle blir dekket med saus. La det stå i minst 30 minutter.
Peanøttsaus/dip.
Du trenger:
1,5 dl salte peanøtter
0,5 løk
2 dl kokosmelk (bruk gjerne den lette varianten)
1 cm fersk ingefær
1 fedd hvitløk
1 cm chili
1 ts frisk koriander
2 ts ketsjap manis
2 ts karri
1 ss kyllingfond
Slik gjør du:
Rist peanøttene i en tørr panne. Pass på så de ikke blir svidd. Finhakk løk og hvitløk, og stek blank i litt olje. Grovhakk de andre ingrediensene. Kjør løk, peanøtter og resten av ingrediensene i en hurtigmikser til det blir en fin tjukk saus. Ha sausen over i en liten kasserolle og kok i minst 10 minutter. Rør stadig.
Mens sausen koker kan du gjøre ferdig spydene.
Tre kyllingbitene på hvert sitt spyd, på langs. De kan enten grilles ute på grillen eller stekes i ovnen. Legg de da på bakepapir, men pass på at du ikke legger de for tett.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 min.
Server med peanøttsausen ved siden av. Like god varm som kald.
Tips: Hvis du bruker trespyd, er det lurt å legge de i vann i 10 min før du trer på kyllingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar