onsdag 28. mars 2012

Scones



Grove frokost scones
Super helgefrokost.
Elsker de frokostene hvor jeg har litt ekstra tid. Da lager jeg ofte en type scones. De er så lette å lage. Bare å røre sammen, slenge i ovnen også har du varme småbrød på under 30 min J
Begynner å få en del gode oppskrifter på scones nå, og denne er en av dem. Disse smaker godt med all slags pålegg. Ost med eple eller paprika, brunost, syltetøy, kremost og skinke, you name it!
Kos deg!

Til åtte scones trenger du:
4 dl lettkokte havregryn
4,5 dl varm melk
2,5 dl sammalt hvete
2,5 dl grovt eller siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker


Slik gjør du:
Sett ovnen på 250 grader.
Varm opp melken og rør i havregryna.
Bland alt det tørre I en bakebolle og hell I melken med gryna.
Rør raskt sammen. Deigen bør knas så lite som mulig. Den er litt klissete.
Klapp deigen ut til en ca. 20 cm bred sirkel på et bakepapir.
Bruk en kniv dyppet I mel og skjær kaken I åtte spisser. Kniven bør ikke gå helt gjennom.
Stekes midt i ovnen  i ca 15 min.

Smaker godt med all slags pålegg. Ost med eple eller paprika, brunost, syltetøy, kremost og skinke, you name it!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar