søndag 24. juni 2012

Frokostkake
Fancy søndagsfrokost

Jeg elsker jo å lage litt annerledes frokoster i helgene og fant denne på en veldig spennende blogg (littlestsweetestthings.blogspot.no)
her om dagen. Kakemonstre som vi er her i Ruffen, falt denne virkelig i smak. Kjempe enkelt å lage og ferdig på maks 30 min. Prøv!




Til 2, trenger du:

90 g havregryn
1 ts kanel
Litt salt
3 ts smør
ca 2 ss agavesirup (her kan du sikkert bruke flytende honning el sukker også)
1 ts vaniljepulver (fåes i helsekost)
Melk (ca 2 dl)
80 g most banan
Valnøtter (eller andre nøtter etter ønske)

ca 5 ss frosne bringebær, skogsbær eller jordbær
1 ts sukker (sukrin)
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Bland sammen havregryn, salt og kanel. Smuldre inn smør og sirup til en kornete masse. Tilsett vaniljepulver og melk. Usikke på hvor mye melk jeg tok, men nok til at det så ut som en tjukk grøt.
Mos banan med en gaffel og rør inn.

Smør to ildfaste porsjonsformer med smør og fordel røren i. Ta på hakkede nøtter.

Stekes på midterste rille, 200 grader i ca 20 min.

Når det nærmer seg slutten på steketiden, har du bærene med sukkeret i en kjele. Gi et raskt oppkok og sørg for at bærene er gjennomvarme. Hell på kaken og server.

Det var kjempe godt med bær på, men hvis ikke du har det snakket vi om at det også hadde vært veldig godt å smøre lit fruktyoghurt på. Skal prøves neste gang :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar