søndag 26. juni 2011

Biff

Biff
Lørdagsmiddag med en spansk vri

Nå som det er sommer og sol her på sørlandet, trenger man ikke drømme seg bort til varmere strøk. Maten derimot kan lages med en touch av utlandet for å få den gode feriefølelsen. Denne gangen, nærmere bestemt, Spania. En kombinasjon av paprikapulver og grillet chili og paprika gir denne biffen en spansk touch.

Inspirasjon til retten fant jeg nok en gang hos Jamie Oliver. Elsker hans oppskrifter J




Til to porsjoner trenger du:
2 friske røde chilier
1 rød paprika
2 mørbradbiffer på ca 200 g
salt og nymalt pepper
paprikapulver
olivenolje
1 stor hvitløkbåt
extra virgin olivenolje
1 sitron
kesam

Slik gjør du:
Del chili og paprika i to, skrap ut frøene og del de i to igjen.
Dryss godt med paprikapulver, salt og pepper på biffene. Drypp olje på og gni godt inn på begge sider. Begge sidene skal være godt dekket av krydderet. 
Skjær skalken av hvitløken og kast skalken.

Legg biffene i en grillpanne (eller en vanlig panne), sammen med chilier og paprika. Hvert minutt skal du snu biffene. Da gnir du hvitløken over den varme siden før du presser kjøttet ned igjen. De trenger bare å steke i 5-8 minutter (spørs hvordan du vil ha dem). Husk å snu paprika og chiliene også. 
Ta biffene opp av pannen og la de hvile i ca 5 min. Paprika og chili kan steke et par minutter til. Når de er ferdige legger du dem til side og drypper extra virgin olivenolje over. 
Drypp sitronsaft på kjøttet.

Skjær biffene i skiver og legg de fint på en tallerken. Legg paprika og chili oppå. Server med en klatt kesam på toppen. Drypp over litt av kraften som har rent ut av kjøttet, en klype paprikapulver, litt god olivenolje og saft fra sitron.

Jeg hadde nanbrød ved siden av, noe som smakte kjempe godt. Du kan også servere ris til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar