Sennepsglasert ytrefilet av svin med fantastisk følge.
Spinat, asparges og søtpoteter.
Dette må bare prøves! Ikke var det vanskelig heller, tok bare litt tid siden jeg stekte svinekjøttet helt i ovnen.
Til 2 personer trenger du:
ca. 600 g ytrefilet av svin
3 ss sennep
1 ss griljermel
1 ts hvit pepper
1 ts salt
Tilbehør:
Halv pose fersk spinat
1/3 boks philadelphia ost naturell (light om du vil)
1/3 boks cottage cheese
2 fedd finhakket hvitløk
Nykvernet salt og pepper
1/4 finsnittet kålhodet
Smør til steking
1 søtpotet
Olivenolje
Provencekrydder
Salt og pepper
Asparges
Slik gjør du:
Sett ovnen på 125 grader. Brun kjøttet i smør på alle sider og legg over i en smurt ildfast form. Rør sammen alle ingrediensene til sennepsglasuren og smør på. Settes i ovnen i ca en time. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 70 grader.
Skrell og skjær poteten i biter. Legg bitene i en ildfast form og vend de i olje og krydder. Sett de inn i ovenen sammen med kjøttet når kjøttet nærmer seg ferdig. Når du tar ut kjøttet, setter du ovnen på 200 grader og varmluft. Potetene kan da stå i ca 10-15 min til.
Varm to panner og ha i en god del smør. Stek spinat med hvitløk i den ene og kål i den andre. Krydre med salt og pepper.
Når spinaten har falt sammen, har du i ostene. La det syde i ca 10 min.
Kok opp vann i en stor kjele og ha i en ts salt og 1/2 ts sukker. Ha i aspargesen og kok i 1 min. Sukkeret gjør at aspargesen blir sprø. Hell ut vannet med en gang.
Nå er det klart til servering.
Helt nydelig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar