søndag 15. april 2012

Pasta pasta

Okseschnitzel med pasta og tomatsaus
Den beste pastaretten!

Inspirert fra en fantastisk italiensk restaurant i New York kom jeg fram til denne nydelige retten.
Dette er den beste pastaretten jeg lager!






Til 2 personer trenger du:

ca 400g oksekjøtt (to tynne schnitzler)
ca 1 dl hvetemel
1 egg
griljermel
nykvernet salt og pepper

1 boks hakkede tomater med hvitløk
1 ts sukker
1 ts salt
pepper basilikum
1 fersk mozarella
nyrevet parmesan

fersk taglitelle, grov

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.
Hell tomatene i en kjele, tilsett salt, sukker og pepper. La det småputre i ca 15 min. Tilsett basilikum mot slutten av koketiden.

Legg kjøttet mellom to plastfoliebiter og slå de helt flate med en kjevle el. Del hver bit i to igjen, slik at du får fire helt flate kjøttstykker.
Sett fram tre skåler. En med egget, en med mel (tilsatt salt og pepper) og en med griljermel. Legg kjøttet først i melet, så i egget og tilslutt griljermelet. Pass på at den blir dekket med alt overalt. Bruk en stekepinsett, så det slipper å sette seg fast på fingrene dine.
Stek bitene på middels varme i smør og litt olje. De skal bare bli gyldne på begge sider.

Smør en ildfast form med olje og legg kjøttet utover.
Hell over tomatsausen.
Skjær mozarellaen i skiver og legg over. Strø på parmesan og litt ekstra basilikum tilslutt.
Sett på midterste rille i ca 20 min, til osten har smeltet.

Imens, koker du opp en stor kjele med vann, tilsatt 1 ss olje og salt etter ønske. Legg i taglitellen og kok i 3 min. Hell av i et dørslag.

Fordel pasta i to dype tallerkner og legg to kjøttstykker oppå hver. Avslutt med nykvernet pepper.



Kjøttet kan også byttes ut med kyllingfilet. Dropp da paneringen og brun kyllingfileten på alle sider (trenger ikke å bankes flat). Følg oppskriften over som vanlig etter det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar