Polarbrød
Helt supert!
Har alltid syntes polarbrød er så godt. Nå var det på tide å prøve hjemmebakte, og de stod virkelig til forventningene!
Du trenger:
100 gram havregryn
300 gram sammalt hvete, fin
ca 500 gram grovt hvetemel
50 gram sukker
1 pose tørrgjær
½ ts salt
2,5 dl vann
3 dl melk
3 ss linfrø
1 dl vann
1 dl rapsolje
Slik gjør du:
Legg linfrøene i 1 dl vann.
Kjør havregrynene i en foodprocessor så de ser ut som grovt mel.
Varm melken og vannet til ca 37 grader, rør i gjæren og sukkeret. Tilsett rapsolje, salt, havregryn og linfrø. Ha alt i en eltemaskin og ha i melet litt etter litt. Kjør til en deig som slipper bolle og redskap. Hvis ikke du bruker maskin, rører du bare veldig godt. Deigen kan være lit løs.
Dekk med plast eller klede og la deigen heve i ca 45 minutter.
Sett ovnen på 220 grader.
Del deigen i ca 25 biter og trill til boller. Kjevle dem ganske flate. Stikk små hull med et trespyd el.l. De skal ikke heve seg for mye nå siden de skal være flate, så når ovnen er varm, er det bare å begynne og steke.
Stekes på midterste rille i ca 7 minutter. Pass på her, de skal bare såvidt få litt farge.
Avkjøl på rist med et klede over, da holder de seg myke.
Veldig gode lunkne med ost og paprika, eller brunost og syltetøy :)
Det var umulig å bare spise en...
Kan selvfølgelig fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar