onsdag 12. september 2012

Saftig kylling på risottoseng
En herlig blanding av smaker

Dette var fantastisk godt. Ikke vanskelig å lage heller og tok mye kortere tid enn hva en skulle trodd.







Til 2 personer trenger du:
2 kyllingfileter
8 skiver serranoskinke
Frisk basilikum
salt og pepper

ca 2,5 dl risottoris
1 dl hvitvin
2 ss kyllingfond
ca 8 dl kokende vann
3 charlottløk
1/2 paprika
ca 8 sukkererter
ca 1/2-1 dl soltørkede tomater
2 dl revet fersk parmesan
smør
salt og pepper

Slik gjør du:
Begynn med kyllingen. Legg fire skinkeskiver på en fjøl og legg på noen basilikumblader. krydre kyllingfileten med salt og pepper og pakk den inn i skinken. Surr den sammen med hyssing.
Sett ovnen på 180 grader. Stek kyllingfiletene raskt i en varm panne og legg de over i en smurt ildfast form. Sett i ovnen i ca 15-20 min, avhengig av hvor store de er.

Imens lager du risottoen. Det kan være greit å kutte alt i småbiter før du starter.
Ha løken i en kjele med litt smør og stek gylden. Ha i risen og rør hele tiden i noen få minutter. Ha i fonden og vinen. Kok til all vinen er absorbert, men rør hele tiden, den skal ikke koke seg tørr.
Hell kokende vann over til risen er dekket. La koke videre, rør ofte. Når vannet begynner å forsvinne sper du med mer vann. Fortsett slik i ca 15 min. Da kan du smake om risen er som den skal. Den skal være adente, litt tyggemotstand. Når du synes den er bra (kan ta alt fra 15-25 min) har du i sukkererter, tomater og paprika. Jeg hadde også en mais som jeg skjærte av en kolbe og hadde oppi. Rør om og ha i litt smør og osten. Rør godt og server rykende varm med kyllingen på toppen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar