lørdag 29. september 2012

Svin indrefilet med serrano og ost
En skikkelig festmiddag

Vi feiret 1 års bryllupsdag i kveld, og da måtte det jo feires med skikkelig god mat. Siden vi er veldig glade i svinekjøtt begge to, ble det svin indrefilet. Jeg fylte den med ost og frisk basilikum også pakket jeg den inn i serranoskinke. Som tilbehør hadde vi ovnsbakte grønnsaker, ris og en egenkomponert, kjempe god, saus. Minnet litt om bretagne kyllingsaus fra pose, bare enda bedre selvfølgelig ;)



Til 2-3 personer, trenger du:
1 indrefilet av svin, ca 500 g
1/2 basilikum plante
serranoskinke eller annen god spekeskinke
ost, gjerne mozzarella
salt og pepper

Forslag til grønnsaker
1 paprika
1 stor gulrot
1 brokkoli
sukkererter

Saus
1 stor tomat
1 kyllingbuljong terning
3,5 dl vann
1 ss paprikapulver
1 dl lett creme fraiche
litt chilisaus
maizena
nykvernet pepper

Slik gjør du:
Begynn med grønnsakene. Skjær alle i passe biter og legg i en ildfast form. Hell over litt god olivenolje og krydre med f.eks. timian, oregano, salt og pepper.

Skjær et snitt langs hele kjøttstykket. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en panne på sterk varme, slik at du får en fin stekeskorpe. Imens legger du skinke utover en fjøl. Når kjøttet er brunet ferdig, legger du det på skinken. Fyll sprekken med ost og hakket basilikum (det som blir igjen kan du ha over grønnsakene). Pakk skinken stramt rundt og fest med hyssing. Legg kjøttet på grønnsakene. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen. Sett det i ovnen på 175 grader og stek til kjøttet har ca 70 grader. Hos meg tok det ca 35 min.

Imens kokte jeg ris og lagde saus.

Skjær en tomat i terninger og mos det litt med en stavmikser. Ha en buljongterning i en kjele og hell over 3,5 dl vann. Kok opp. Ha i creme fraiche og paprikapulver. Smak til med chilisaus, salt og pepper. Synes du sausen er for tynn kan du ha i litt maizena.

Ta ut kjøttet og skjær i biter. Server :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar